Harta Fântânilor Sudului

Având în vedere organizarea la fața locului, dar și online a Zilelor „Fântânilor Sudului” și a parcurgerii traseului performativ – circuit cultural pilot, alcătuit din două părți, am prevăzut în „Planul de activare a circuitului-etape de vizitare” realizarea digitală a acestuia.

Traseul performativ digital va fi utilizat de publicul de la fața locului pentru orientarea pe hartă, dar și de către publicul din mediul digital, care va putea parcurge virtual și independent traseul cu toate gesturile performative. Traseul digital are un rol incluziv, deoarece este un instrument construit pentru a oferi acces la cultură și persoanelor cu mobilitate redusă.

Traseul performativ digital cuprinde fotografii realizate de Cristian Bassa și Dorian Delureanu, descrieri ale fântânilor geolocalizate incluse pe cele două circuite realizate de Roxana Deca. Traseul performativ digital va include și instalația video „Ce vede o fântână” realizată de Cristina Irian, montaj și sunet Iulia Pană și secvențe video cu povestitorii locali, care vor fi adăugate pe parcurs, prin care sunt prezentate: povești despre felul în care se construiește o fântână, tipuri de fântâni din Bobicești, gesturi și practici legate de fântâni, obiceiuri și ritualuri legate de fântâni, povești și întâmplări locale legate de fântânile din Bobicești, parte a programului de performance și narativ.