Fundația Amfiteatru

Fundația Amfiteatru dezvoltă programe, proiecte și parteneriate la nivel local, național și internațional, în scopul afirmării resurselor antropice și naturale ale comunităților.

Ne preocupă descifrarea tendințelor actuale în educație, cultură, dezvoltare comunitară și antreprenoriat, cu scopul de a valorifica în mod durabil și responsabil potențialul local și național. Am creat, perfecționat și implementat structuri, mecanisme și strategii prin care conexăm mediul academic cu specialiștii, autoritățile publice cu mediul privat, teoria cu practica.

Organizația se concentrează pe abordările integrate, cu finalitate socială, pentru a furniza comunităților soluții si sprijin.

Ion Borșan, directorul executiv al Fundației Amfiteatru, organizator al Festivalului Caleido a vorbit despre experiența pe care acest eveniment o oferă: „Caleido a mers în fiecare an în câte o direcție nouă, întrucât am vrut să experimentăm cu abordări și limbaje artistice cât mai diverse. Anul acesta ne interesează mai mult zona de performance pentru că, în esență, Caleido e despre diversitate și multiculturalism, și am vrea să fie tot mai mult și despre interdisciplinaritate.”

Mai multe despre Fundația Amfiteatru puteți citi pe www.fundatia-amfiteatru.ro

Grup Arte

Arte Development&Management SRL (sau Grup Arte, pe scurt) a fost înființată grație unui ajutor de minimis în anul 2015 în cadrul Proiectului „Identitățile și experiențele comunităților: vectori ai dezvoltării economico-sociale” – POSDRU/168/6.1/S/145475 derulat de Fundația Amfiteatru. Arte își desfășoară activitatea în principal în domeniul cercetării științifice și în sectorul industriilor creative și culturale.

Cele două produse de bază ale Arte sunt platforma www.merg.in – o platformă on-line de conținut despre comunități care își propune să valorifice comunitățile prin stilul lor de viață – și atelierele de fotografie Walk & Shoot – ateliere coordonate de fotografi profesioniști care îmbină fotografia cu Bucureștiul și promovează comunitățile orașului.

Ambele produse sunt centrate puternic pe multiculturalism, conținutul acestora axându-se pe creșterea informării și conștientizării publicului despre identitatea multiculturală a  Bucureștiului.

„Festivalul Walk & Shoot aduce la un loc cele mai cool experiențe ale atelierelor cu același nume. Ne găsiți la intersecția dintre pasiunea pentru fotografie și pasiunea de a descoperi locuri și puncte de vedere noi.”, a spus Andreea Leu, directorul Grup Arte, organizator Walk & Shoot Fest.

Aflați mai multe despre Walk & Shoot aici: www.w-s.ro

Lise Wulff

Lise Wulff este artistă norvegiană, născută în 1970. Explorează o serie de tehnici și materiale diverse, formele organice și materialele naturale fiind caracteristici recurente. Mai mult, Lise este implicată în mai multe proiecte de artă legate de demnitate și de mediu. Ilustrativ în acest sens este proiectul de artă ecologică „The Scream from Nature”, o reinterpretare a faimoasei lucrări a lui Edvard Munch, prin care își propune să crească conștientizarea cu privire la relația dintre oameni și natură. Alte proiecte au inclus realizarea unor instalații artistice care să sublinieze necesitatea de reutilizare a metalelor în locul creării altora noi, sau nevoia de a menține apele și plajele fără gunoaie.

Wulff caută să crească vizibilitatea interconexiunii dintre oameni și natură, iar lucrările ei sunt lăsate intenționat să sufere modificări cauzate de procesele naturale și de schimbarea timpurilor și anotimpurilor. A condus de asemenea proiecte la scală mare în care publicul este invitat să participe. Lise Wulff face parte din Asociația Artiștilor Vizuali din Norvegia.

Despre Atelierul artistic bilateral și instalația artistică „Greenhouse”, artista norvegiană Lise Wulff a declarat: „Proiectul va crește conștientizarea asupra naturii și a problemelor de mediu. În același timp, va include tineri aflați într-o situație de viață dificilă pe care-i va încuraja să își folosească creativitatea și cărora le va oferi ocazia să facă parte dintr-o instalație de artă caldă și primitoare în propriul oraș.”

Mai multe despre Lise Wulff puteți citi pe site-ul ei: www.lisewulff.com

Omnia Photo

Omnia Photo este o asociație culturală și de formare dedicată fotografiei și imaginii contemporane. Asociația își propune să promoveze artele vizuale, în special fotografia contemporană și cea istorică, printr-o serie de activități specifice, plecând de la organizarea de evenimente culturale, expoziții, formare, inclusiv în mediul online, până la promovarea de colecții și arhive de imagine din România dar și din străinătate.

Proiectul „Fântânile Olteniei” a fost demarat în 2016 de către membrii asociației și presupune documentare, cercetare vizuală și de teren, cartografiere. Până în acest moment au fost documentate peste 150 de fântâni din 3 județe din Oltenia, iar echipa a fost cooptată într-un proiect din artele spectacolului care va avea loc la Craiova, o parte din materialul documentar va face parte dintr-o piesă de teatru despre obiceiuri din sudul României. Membrii fondatori ai asociației au activat un grup de susținători „prieteni ai fântânilor și prieteni ai fotografiei”, implicați în mod direct în activitățile asociației. Expozițiile au fost vizitate de peste 1000 de vizitatori.

„Prin această inițiativă ne dorim să explorăm vizual fântânile vechi de pe teritoriul comunei Bobicești, Olt și să culegem istoriile lor, pentru a le povesti apoi oamenilor, împreună cu localnicii. Ne vom întoarce pe un traseu cultural la fântâni și la lumea din jurul lor, dar vom lua și fântâni în vizită prin alte locuri și, mai ales, nu vom uita să dăm și câte o cană cu apă trecătorului.”, a declarat Cristina Irian, membru fondator Omnia Photo, partenerul care propune Turul performativ al fântânilor Olteniei.

Mai multe despre Omnia Photo puteți citi pe site-ul lor: www.omnia.photo