Zilele deschise „Fântânile Sudului”, Bobicești, 14-15 august 2021

În perioada 14-15 august 2021 vor avea loc în comuna Bobicești, Olt zilele deschise „Fântânile Sudului” ocazie cu care vor fi organizate jocuri de vânătoare de comori și va fi sfințită o fântână istorică reamenajată. Zilele deschise aduc în prim-plan importanța fântânilor istorice din comună, a obiceiurilor și ritualurilor legate de fântâni.

Pe durata celor două zile, 14-15 august, orele 11.00-15.00 vor putea fi parcurse cele două trasee performative și vor avea loc jocuri de vânătoare de comori sub forma unui „maraton” al fântânilor istorice din Bobicești care pun accentul pe obiceiuri și ritualuri practicate pentru a aduce ploaia în lunile secetoase de vară.
În data de 15 august orele 15.00 va fi jurizat și înmânat Trofeul „Fântânile Sudului” dedicat zilelor deschise.
Pe durata celor două zile, șase povestitori locali din Bobicești ne vor aduce aminte despre obiceiuri și istorii legate de fântânile istorice din comună.

În data de 14 august 2021 comorile vor putea fi descoperite pe Traseul 1 al fântânilor – Leotești, Bobicești, Chintești, Govora plecând de la Fântâna miresei, satul Bobicești, iar în data de 15 august 2021 comorile vor putea fi descoperite traseul 2, plecând de la Fântâna lui Florescu, construită de Haralambie din satul Bechet. Traseele performative sunt disponibile online (www.omnia.photo) iar afișe și pliante cu traseele de parcurs vor fi distribuite la fața locului.

În data de 15 august 2021, orele 11.30, împreună cu cei șase povestitori vom participa în premieră la un ritual de sfințire a unei fântâni istorice, fântâna lui Florescu, construită de Haralambie din satul Bechet, comuna Bobicești. Evenimentul va putea fi urmărit și online.

În funcție de numărul de participanți înregistrați și de reglementările naționale în vigoare la data evenimentului organizatorii vor dispune măsuri de siguranță în legătură cu protejarea împotriva COVID19. Evenimentele au loc în aer liber!

Persoanele care doresc să participe la vânătoarea de comori ne pot trimite un mesaj la adresa: asociatiaomniaphoto@gmail.com cu numele și adresa de email.

Harta fântânilor, traseele fântânite și alte informații despre acestea pot fi accesate aici: https://bit.ly/3p8K6o0.