Meniu Închide

Impresii de la atelierul „de fântânit”

În data de 20 iunie 2021 a avut loc un atelier de „fântânit” împreună cu povestitorii locali de la Bobicești, Olt, cu care echipa Asociației Omnia Photo a interacționat pe durata activității de teren și la crearea hărții fântânilor. Împreună cu povestitorii locali echipa a activat traseul performativ al fântânilor cu cele două circuite ale sale.

Atelierul a avut loc atât la Bobicești, în aer liber, la „Fântâna Miresei” din centrul comunei (Strada Bobicești 54, Bobiceşti 237035), cât și online prin Google Meet.

La atelier au participat peste 50 de persoane (la fața locului, dar și în mediul digital).

Iată și câteva impresii primite de la participanții la atelier:

„Până acum vreo 30 de ani, prin sat sau pe câmp îți potoleai setea de la prima fântână fără să te’ndoiești de bunătatea apei. Un colț de sat, fiecare de-ar curăță, țara’ntreaga mai frumos ar arăta. Așa că dăruiți-vă unui colț cu toată energia!” (P.I.)

„Uităm, cel mai adesea, semnificația lucrurilor sențiale. Uităm și faptul că în spatele acestor lucruri sînt istorii personale și evenimente din viața comunității. Atelierul a fost o lecție de viață, cu oameni frumoși și pasionați de ceea ce fac. Felicitări, keep on going on și încă o dată, mulțumesc pentru că mi-ați oferit o dimineață de duminică altfel.” (M.R.)

„Am participat cu mare drag la acest atelier, sunt îndrăgostit de sat , sunt născut la sat!” (E.M.)